Připravte si exotický indonéský guláš s kokosem, který vás okouzlí svou jedinečnou chutí a vůní. Recept je snadný na přípravu a skloubí v sobě bohaté koření, kokosové mléko a křehké maso. Ideální jídlo pro rodinnou večeři nebo speciální příležitost! Objevte krok za krokem, jak na to, a přineste kousek Indonésie do své kuchyně.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (např. plec nebo krk), nakrájeného na kostky
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 2 lžíce indonéského kořenícího prášku (např. Bumbu)
- 400 ml kokosového mléka
- 200 ml hovězího vývaru
- Sůl a pepř podle chuti
- Na ozdobu: čerstvý koriandr
Postup
- V hrnci rozehřejte olej a opečte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a ještě chvíli restujte.
- Přidejte nakrájené hovězí maso a opečte ze všech stran do hněda.
- Přisypte kořenící prášek, osolte, opepřete a promíchejte. Restujte asi 2 minuty, aby se koření uvolnilo a spojilo s masem.
- Přidejte nakrájenou papriku a krátce restujte.
- Zalijte kokosovým mlékem a hovězím vývarem. Přiveďte k varu a následně snižte teplotu. Dusíte pod pokličkou na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny, nebo dokud není maso měkké.
- Hotový guláš ozdobte čerstvým koriandrem. Podávejte s rýží nebo chlebem.




