Připravte si exotický indonéský guláš s kokosem, který vás okouzlí svou jedinečnou chutí a vůní. Recept je snadný na přípravu a skloubí v sobě bohaté koření, kokosové mléko a křehké maso. Ideální jídlo pro rodinnou večeři nebo speciální příležitost! Objevte krok za krokem, jak na to, a přineste kousek Indonésie do své kuchyně.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (např. plec nebo krk), nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 2 lžíce indonéského kořenícího prášku (např. Bumbu)
  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 ml hovězího vývaru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na ozdobu: čerstvý koriandr

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olej a opečte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a ještě chvíli restujte.
  2. Přidejte nakrájené hovězí maso a opečte ze všech stran do hněda.
  3. Přisypte kořenící prášek, osolte, opepřete a promíchejte. Restujte asi 2 minuty, aby se koření uvolnilo a spojilo s masem.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a krátce restujte.
  5. Zalijte kokosovým mlékem a hovězím vývarem. Přiveďte k varu a následně snižte teplotu. Dusíte pod pokličkou na mírném ohni přibližně 1,5 hodiny, nebo dokud není maso měkké.
  6. Hotový guláš ozdobte čerstvým koriandrem. Podávejte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *