16. 10. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo pravé indonéské kuchyně s tímto delikátním receptem na kuřecí rendang curry. Připravte si aromatické jídlo s bohatou kořeněnou chutí, která pohladí vaše chuťové buňky. S kombinací kokosového mléka, kurkumy, citrónové trávy a dalších exotických ingrediencí vytvoříte skvělý pokrm, kterým ohromíte rodinu i přátele. Idealní k podávání s čerstvě uvařenou rýží nebo naan chlebem. Připravit tento lahodný rendang curry je snadno díky našemu krok za krokem vedenému receptu. Přidejte vůně a chutě Indonésie na váš stůl už dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecích stehenních filetů, nakrájených na kostky
- 2 cibule, nasekané
- 4 stroužky česneku, nasekané
- 1 palčák čerstvého zázvoru, nastrouhaný
- 2 lžíce rendangové pasty
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- 1 citronová tráva, rozdrcená
- 2 kaffírové listy
- 1 lžíce tamarindové pasty
- 1 lžíce tmavého cukru
- 2 lžíce oleje
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Na ozdobu: čerstvý koriandr, nasekaný
Postup
- V hluboké pánvi na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezměknou a nezačnou vonět.
- Přidejte kuřecí kousky a opečte je ze všech stran dozlatova.
- Přidejte rendangovou pastu a pečlivě promíchejte, aby se maso s pastou spojilo.
- Snižte teplotu a přidejte kokosové mléko, citronovou trávu, kaffírové listy, tamarindovou pastu a tmavý cukr. Promíchejte a nechte pomalu vařit na mírném ohni asi 45 minut, nebo dokud kuřecí maso nebude měkké a omáčka se trochu nezredukuje.
- Chuť upravte solí a černým pepřem. Nakonec odstraňte citronovou trávu a kaffírové listy.
- Servírujte s vařenou rýží a posypte nasekaným čerstvým koriandrem.




