16. 10. 2025
Autor: Michal Němeček
Indonéský kuřecí rendang curry
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo pravé indonéské kuchyně‍ s tímto delikátním receptem ⁤na kuřecí rendang curry.‌ Připravte si aromatické jídlo s bohatou kořeněnou chutí, ​která pohladí vaše chuťové buňky. S kombinací kokosového mléka, kurkumy, citrónové trávy a dalších exotických ingrediencí ‍vytvoříte skvělý pokrm, kterým ohromíte rodinu i přátele. Idealní k podávání ⁣s čerstvě⁤ uvařenou rýží nebo naan chlebem. Připravit⁣ tento lahodný rendang curry je snadno díky našemu krok za krokem vedenému receptu. Přidejte ​vůně a chutě Indonésie na váš stůl už dnes!

Suroviny

  • 500 g kuřecích stehenních⁣ filetů, nakrájených na kostky
  • 2 cibule, nasekané
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 palčák čerstvého zázvoru, nastrouhaný
  • 2 ​lžíce rendangové pasty
  • 1‌ plechovka kokosového mléka (400⁣ ml)
  • 1‍ citronová tráva, rozdrcená
  • 2 kaffírové listy
  • 1 lžíce ​tamarindové pasty
  • 1 lžíce tmavého cukru
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl ​a černý pepř⁤ podle chuti
  • Na ozdobu: čerstvý koriandr, nasekaný

Postup

  1. V hluboké pánvi na⁤ rozehřátém oleji osmahněte cibuli, česnek a zázvor, dokud nezměknou⁣ a nezačnou vonět.
  2. Přidejte kuřecí kousky a opečte je ze všech stran dozlatova.
  3. Přidejte⁤ rendangovou pastu a pečlivě promíchejte, aby se maso⁣ s pastou spojilo.
  4. Snižte teplotu a přidejte⁣ kokosové mléko, citronovou trávu, kaffírové listy, tamarindovou pastu a tmavý cukr. Promíchejte a ​nechte pomalu vařit na mírném ‌ohni asi 45 ⁤minut, nebo dokud kuřecí maso nebude měkké a ‌omáčka se trochu nezredukuje.
  5. Chuť upravte solí a⁢ černým pepřem. Nakonec odstraňte citronovou trávu a kaffírové listy.
  6. Servírujte s vařenou‍ rýží a posypte nasekaným čerstvým ⁢koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *