9. 12. 2025
Autor: Petr Kolář
Indonéský národní jídlo nasi goreng
zdroj: Recepty 24/7

Indonéský národní pokrm nasi goreng je jednoduchý a chutný recept na smaženou rýži s kuřecím masem, zeleninou a vajíčkem. Naučte se připravit tradiční indonéskou lahůdku doma a užijte si exotické lahůdky přímo ve vaší kuchyni. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si nasi goreng jako opravdový profesionál!

Suroviny

  • 400g vařené rýže
  • 2 vajíčka
  • 100g krevet
  • 100g kuřecího masa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 100g hrášku
  • sůl, pepř, chilli papričky

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmažte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte nakrájenou papriku, kuřecí maso a krevety a osmažte dozlatova.
  3. Přidejte nakrájená rajčata a hrášek a dochuťte solí, pepřem a chilli papričkami.
  4. Přidejte vařenou rýži a promíchejte s omáčkou.
  5. Na oleji osmažte vajíčka na slunci a použijte je jako ozdobu na nasi goreng.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *