9. 12. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Indonéský národní pokrm nasi goreng je jednoduchý a chutný recept na smaženou rýži s kuřecím masem, zeleninou a vajíčkem. Naučte se připravit tradiční indonéskou lahůdku doma a užijte si exotické lahůdky přímo ve vaší kuchyni. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si nasi goreng jako opravdový profesionál!
Suroviny
- 400g vařené rýže
- 2 vajíčka
- 100g krevet
- 100g kuřecího masa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 100g hrášku
- sůl, pepř, chilli papričky
Postup
- Na rozpáleném oleji osmažte nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájenou papriku, kuřecí maso a krevety a osmažte dozlatova.
- Přidejte nakrájená rajčata a hrášek a dochuťte solí, pepřem a chilli papričkami.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte s omáčkou.
- Na oleji osmažte vajíčka na slunci a použijte je jako ozdobu na nasi goreng.




