9. 10. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objevte exotiku s receptem na indonéský nasi goreng s kuřetem, oblíbenou klasiku plnou chutí a barev. Naučte se, jak snadno připravit tento aromatický pokrm s křupavou zeleninou a šťavnatým kuřetem. Ideální jídlo pro každou příležitost! Navštivte náš web a získejte kompletní seznam ingrediencí a podrobný postup přípravy. Nechte se inspirovat indonéskou kuchyní a připravte si nasi goreng jako z restaurace! Vhodné i pro začínající kuchaře.
Suroviny
- 200 g kuřecích prsou
- 2 šálky vařené rýže (ideálně předem uvařená a vychlazená)
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená cibule, nakrájená
- 2 vejce
- 1 mrkev, nakrájená na tenké proužky
- 1 červená paprika, nakrájená
- 100 g zelených fazolek, pokrájených na menší kousky
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce oyster sauce (ústřicová omáčka)
- 2 lžičky chilli pasty nebo čerstvé chilli podle chuti
- Sůl a pepř podle chuti
- Řepkový olej pro smažení
- Čerstvý koriandr nebo pažitka pro ozdobu
- Opražené arašídy pro ozdobu
Postup
- V woku nebo velké pánvi na středním ohni zahřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli s česnekem. Smažte, dokud nebude cibule sklovitá.
- Přidejte nakrájené kuřecí prsa a smažte dokud není maso zcela propečené.
- Přidejte mrkev, papriku a zelené fazolky a smažte, dokud zelenina jemně nezměkne.
- Odsuňte směs kuřete a zeleniny na jednu stranu pánve. Na druhou stranu vlejte trochu oleje a rozklepněte do něj vejce. Vejce mírně osolte, opepřete a smažte, dokud nebude ztuhlý bílek a mírně měkký žloutek. Poté vejce rozdrťte na menší kousky a promíchejte se zbytkem směsi.
- Přidejte vařenou rýži, sojovou omáčku, oyster sauce a chilli. Důkladně promíchejte a smažte několik minut, dokud rýže nezačne být lehce křupavá.
- Ochutnejte a případně dochutíme solí, pepřem nebo další sojovou omáčkou/chilli.
- Nasi goreng podávejte osypaný čerstvým koriandrem nebo pažitkou a posypaný opraženými arašídy.




