Připravte si exotický a osvěžující Indonéský salát s arašídy, který perfektně kombinuje křupavé zeleniny s bohatou chutí pražených arašídů. Jeho jedinečná arašídová omáčka dodá vašemu jídlu nezapomenutelnou chuť. Ideální jako lehký hlavní chod nebo jako zdravá příloha k vašim oblíbeným asijským pokrmům. Objavte kouzlo indonéské kuchyně s tímto jednoduchým receptem, který zvládne každý!
Suroviny
- 200 g zeleného salátu (např. ledový salát nebo rukola)
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 malá okurka, nakrájená na tenká kolečka
- 50 g nakrájeného čerstvého koriandru
- 100 g arašídů, lehce opražených a nasekaných
- 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké kroužky
- 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 1 malý chilli paprička, jemně nakrájená (volitelné)
- Dresink: 3 lžíce limetkové šťávy, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce medu nebo cukru
Postup
- V míse smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku a med (nebo cukr) dohladka. Toto bude dresink pro salát.
- Do velké salátové mísy dejte nakrájené listy salátu, červenou papriku, okurku a červenou cibuli.
- Přidejte nasekaný koriandr, chilli (pokud používáte) a česnek.
- Zasypete opraženými arašídy.
- Salát pokapejte připraveným dresinkem a důkladně promíchejte.
Před podáváním nechte salát krátce odpočinout, aby se chutě spojily. Podávejte jako osvěžující přílohu k hlavním jídlům.





