20. 9. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Íránské kuře se zázvorem a limetkou
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo íránské ⁤kuchyně s receptem‍ na kuře se zázvorem ‌a ⁢limetkou! Tento exotický a aromatický ⁣pokrm kombinuje šťavnaté⁢ kousky kuřecího masa s osvěžujícími⁤ tóny limetky​ a ostrým zázvorem. Ideální volba jak pro běžný ‌oběd,​ tak pro speciální příležitosti.⁣ Připravte si zdravý a svěží pokrm, který ⁤oslní vaše chuťové pohárky‌ a přenese vás do⁢ srdce Íránu. Navštivte naši webovou ⁣stránku ⁣pro⁤ kompletní recept a kuchařské tipy!‌

Suroviny

  • 500 g ​kuřecích‍ prsou, ⁤nakrájených na kousky
  • 1 limetka, ​šťáva ‌a kůra
  • 2 ​lžíce čerstvého ⁣zázvoru, nastrouhaného
  • 3 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 lžíce mletého kurkumu
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1‍ lžička ⁣mleté ‍papriky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce oleje ⁢(ideálně sezamový ⁣nebo olivový)
  • Několik lístků čerstvého koriandru pro ozdobu

Postup

  1. V míse smíchejte limetkovou ‌šťávu​ a kůru, zázvor, česnek, ‌kurkumu, kmín, papriku, sůl a pepř.
  2. Přidejte⁣ kuřecí kousky a dobře promíchejte, aby byly všechny‍ kousky rovnoměrně obalené marinádou. Nechte v lednici marinovat ⁣alespoň ⁤30⁤ minut, ideálně⁣ však ⁣přes noc pro intenzivnější ‌chuť.
  3. V hluboké pánvi nebo ‌na woku​ rozehřejte olej na‌ středně silném ⁢ohni. Přidejte marinované kuře a smažte, ⁤dokud kuře nebude zvenku zlatavé a uvnitř plně uvařené, asi 10 ⁢- 15 ⁢minut podle ⁤velikosti kousků.
  4. Hotové‌ kuře podávejte⁤ posypané čerstvým koriandrem.⁢ Jako ‍přílohu ‍můžete podávat rýži nebo čerstvý chléb na doplnění jídla.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *