15. 10. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Íránské kuře se zelenými fazolkami
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo perské kuchyně s tímto jednoduchým receptem na íránské kuře se zelenými fazolkami! Tato lahodná a zdravá pokrmo v sobě snoubí chutě cibule, česneku, rajčat a aromatických koření jako je kurkuma a šafrán. Perfektní volba pro zdravou večeři, která potěší celou rodinu. Recept je snadný na přípravu a zaručeně osvěží váš jídelníček. Vyzkoušejte tento exotický recept a přeneste své chuťové pohárky na gastronomickou cestu do Íránu!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa, nakrájená na kostky
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 300 g zelených fazolek, očištěných a překrojených na polovinu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 šálku vody
  • Limonová šťáva pro dochucení

Postup

  1. V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte olej.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte, dokud neprozkoumatelní, přibližně 3 minuty.
  3. Přidejte rozdrcený česnek, smažte další minuty, dokud nezačne vonět.
  4. Přidat kuřecí kousky a smažit, dokud nejsou z všech stran bělavé.
  5. Přisypeme kurkumu, skořici a kmín, promícháme a vaříme 1 minutu.
  6. Přidat rajčatový protlak, promíchat a smažit další 2 minuty.
  7. Přidejte zelené fazolky, vodu, sůl a pepř. Promíchejte a přiveďte k varu.
  8. Zkruťte plamen na mírný, poklopte a duste asi 20 minut nebo dokud fazolky nezměknou a kuře je plně uvařené.
  9. Nakonec přikropte limetkovou nebo citronovou šťávou pro zvýraznění chuti.
  10. Podávejte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *