28. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na Italskou bruschettu se švestkovým pestem, který skvěle kombinuje křupavou bagetu s aromatickým pestem ze švestek. Perfektní volba pro rychlou a chutnou večeři plnou italských chutí. Zkuste ho ještě dnes!
Suroviny
- 4 plátky italského chleba
- 8 švestek
- 50 g piniových oříšků
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- čerstvá bazalka
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Švestky rozpůlíme, vyjmeme pecky a nakrájíme na menší kousky.
- Na pánvi orestujeme piniové oříšky a prolisujeme česnek.
- V mixéru smícháme švestky, piniové oříšky, česnek, olivový olej a nasekanou bazalku.
- Připravený pesto dochutíme solí a pepřem.
- Plátky chleba opečeme na pánvi nebo v troubě.
- Nalijeme švestkové pesto na opečený chléb a můžeme podávat.




