23. 12. 2025
Autor: Eva Komárková
Italská cibulačka s pancettou
zdroj: Recepty 24/7

Italská⁢ cibulačka s pancettou je lahodným‌ pokrmem, který spojuje šťavnatou ⁢cibuli s křupavou pancettou a aromatickými ‍bylinkami. Tento​ recept je rychlý, snadný⁢ a perfektní volbou pro večeři plnou ‌italských chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes ‌a udělejte si radost ‍své chuťové⁣ buňce!

Suroviny

  • 250g pancetty
  • 2⁣ velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat
  • lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle​ chuti
  • čerstvá bazalka
  • parmazán na posypání

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pancettu.
  2. Přidáme nakrájenou ‌cibuli a prolisovaný česnek, ‍smažíme do zlatova.
  3. Přidáme⁤ olivový olej a rajčata nakrájená na kousky, osolíme a opepříme.
  4. Vše dusíme asi ‌15 minut na mírném ohni.
  5. Před‌ podáváním ⁢posypeme nasekanou bazalkou a parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *