30. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si klasickou italskou pizzu s rajčatovými omáčkami a nadýchanou mozzarellou. Lehce křupavé těsto, šťavnaté rajčatové omáčky a lahodná mozzarella vytvoří dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept a udělejte si skvělou italskou pizzu doma v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 500 g těsta na pizzu
- 400 g rajčatové omáčky
- 200 g mozzarelly
- čerstvé bylinky (bazalka, oregano)
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Rajčatovou omáčku rovnoměrně rozetřete na rozválené těsto na pizzu.
- Na omáčku naskládejte na plátky nakrájenou mozzarellu.
- Posypte čerstvými bylinkami a dochuťte solí a pepřem.
- Pizza pečte v předehřáté troubě na 220 °C asi 15-20 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
- Po upečení pokapejte olivovým olejem a podávejte.




