17. 11. 2025
Autor: Eva Komárková
Italská rajčatová bruschetta
zdroj: Recepty 24/7

Italská rajčatová bruschetta je oblíbeným a rychlým receptem na chutnou pochoutku plnou italských ‍chutí. Smažený chléb rozetřete česnekem a olivovým olejem, přidáte⁢ nakrájená rajčata, bazalku a sýr​ a‍ máte hotovo. Skvělá volba na rychlý oběd nebo večerní svačinu.​ Zkuste tento tradiční italský pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 4 plátky ⁤italského chleba
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Oloupejte rajčata, zbavte středových dílků‍ a nakrájejte na malé kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm opečte na plátky‍ nakrájený chléb z obou stran, dokud není zlatavě hnědý.
  3. Oloupejte česnek a mačkejte ho v třísle společně s trochou soli a ⁤olivovým olejem.
  4. Na upečený chléb ⁢nanesete rozmačkaný česnek, položíte na něj kousky rajčat ⁣a ozdobíte nasekanou bazalkou.
  5. Požijte se solí a pepřem a můžete⁣ podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *