17. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Italská rajčatová bruschetta je oblíbeným a rychlým receptem na chutnou pochoutku plnou italských chutí. Smažený chléb rozetřete česnekem a olivovým olejem, přidáte nakrájená rajčata, bazalku a sýr a máte hotovo. Skvělá volba na rychlý oběd nebo večerní svačinu. Zkuste tento tradiční italský pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 4 plátky italského chleba
- 4 rajčata
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Oloupejte rajčata, zbavte středových dílků a nakrájejte na malé kousky.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a na něm opečte na plátky nakrájený chléb z obou stran, dokud není zlatavě hnědý.
- Oloupejte česnek a mačkejte ho v třísle společně s trochou soli a olivovým olejem.
- Na upečený chléb nanesete rozmačkaný česnek, položíte na něj kousky rajčat a ozdobíte nasekanou bazalkou.
- Požijte se solí a pepřem a můžete podávat.




