25. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská rajčatová bruschetta s mozzarellou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou italskou rajčatovou bruschettu s mozzarellou, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý recept je ideální pro rychlou a chutnou snídani nebo lehký oběd. Vychutnejte si čerstvé rajčata, bylinky a plátky čerstvé mozzarelly na křupavém chlebu a dopřejte si skvělý chuťový zážitek přímo z Itálie.

Suroviny

  • 4 rajčata
  • 1 balení mozzarelly
  • 4 plátky italského chleba (ciabatta)
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na chlebové plátky podusťte olivovým olejem a opečte na grilu nebo v troubě, dokud nebudou zlatavé.
  2. Rajčata nakrájejte na tenké plátky a mozzarellu na malé kousky.
  3. Česnek oloupejte a rozetřete s ním opečené chlebové plátky.
  4. Naškrábanými plátky rajčat potřete chlebové plátky a navrch naložte kousky mozzarelly.
  5. Posypte nasekanou bazalkou, osolte a opepřete.
  6. Pokapejte olivovým olejem a podávejte jako předkrmy nebo lehký oběd.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *