25. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou italskou rajčatovou bruschettu s mozzarellou, která okouzlí vaše chuťové buňky. Tento jednoduchý recept je ideální pro rychlou a chutnou snídani nebo lehký oběd. Vychutnejte si čerstvé rajčata, bylinky a plátky čerstvé mozzarelly na křupavém chlebu a dopřejte si skvělý chuťový zážitek přímo z Itálie.
Suroviny
- 4 rajčata
- 1 balení mozzarelly
- 4 plátky italského chleba (ciabatta)
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- extra panenský olivový olej
- sůl a pepř
Postup
- Na chlebové plátky podusťte olivovým olejem a opečte na grilu nebo v troubě, dokud nebudou zlatavé.
- Rajčata nakrájejte na tenké plátky a mozzarellu na malé kousky.
- Česnek oloupejte a rozetřete s ním opečené chlebové plátky.
- Naškrábanými plátky rajčat potřete chlebové plátky a navrch naložte kousky mozzarelly.
- Posypte nasekanou bazalkou, osolte a opepřete.
- Pokapejte olivovým olejem a podávejte jako předkrmy nebo lehký oběd.




