11. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Italská rajčatová bruschetta se sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou Italskou ⁢rajčatovou ​bruschetu se sýrem, která ​skvěle chutná jako ​předkrm nebo lehký ‌oběd. Tento recept je jednoduchý, rychlý a⁤ plný čerstvých⁤ ingrediencí, které oslní‍ vaše chuťové buňky. Podávejte ho s křupavým chlebem a​ oblíbeným vínem pro dokonalou⁢ italskou chuťovku.

Suroviny

  • 4 ⁢plátky⁢ čerstvého ‍italského chleba
  • 2 rajčata
  • 1/2⁢ cibule
  • 1​ stroužek⁢ česneku
  • 1/4 šálku‌ olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá bazalka
  • 100g sýra (např. parmezán)

Postup

  1. Nastrouhejte rajčata, ‍nakrájejte‍ cibuli na jemné kolečka a prolisujte česnek.
  2. Smíchejte rajčata, ‌cibuli,⁣ česnek, olivový‌ olej, sůl a⁣ pepř v misce.‍ Nechte‍ marinovat ‌asi 30 minut.
  3. Na chleba ​nakrájejte plátky sýra⁣ a dejte péct do⁤ trouby na 180°C,⁤ dokud sýr‍ nezačne krásně⁣ tát‍ a chléb lehce zhnědne.
  4. Vyndejte chléb⁣ ze trouby,​ naložte‍ na ‍něj‌ směs rajčat‌ a posypte‍ nasekanou čerstvou ⁣bazalkou.
  5. Jemně ⁣pokapejte olivovým olejem a ‍podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *