11. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou Italskou rajčatovou bruschetu se sýrem, která skvěle chutná jako předkrm nebo lehký oběd. Tento recept je jednoduchý, rychlý a plný čerstvých ingrediencí, které oslní vaše chuťové buňky. Podávejte ho s křupavým chlebem a oblíbeným vínem pro dokonalou italskou chuťovku.
Suroviny
- 4 plátky čerstvého italského chleba
- 2 rajčata
- 1/2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/4 šálku olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá bazalka
- 100g sýra (např. parmezán)
Postup
- Nastrouhejte rajčata, nakrájejte cibuli na jemné kolečka a prolisujte česnek.
- Smíchejte rajčata, cibuli, česnek, olivový olej, sůl a pepř v misce. Nechte marinovat asi 30 minut.
- Na chleba nakrájejte plátky sýra a dejte péct do trouby na 180°C, dokud sýr nezačne krásně tát a chléb lehce zhnědne.
- Vyndejte chléb ze trouby, naložte na něj směs rajčat a posypte nasekanou čerstvou bazalkou.
- Jemně pokapejte olivovým olejem a podávejte teplé.





