Italská rajská omáčka s těstovinami je oblíbený italský recept, který ​okouzlí ⁤vaše chuťové buňky. Jednoduše připravená omáčka‍ z rajčat, česneku, ⁤cibule a bylinek se ‍perfektně hodí k lahodným těstovinám. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm‍ a‍ dopřejte si kousek Itálie přímo doma. ‍

Suroviny

  • 400g těstovin (např. špagety, penne)
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 400g krájených rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • čerstvě nasekaný bazalka

Postup

  1. Na⁢ rozpáleném oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidáme rajčata, protlak, oregáno, cukr,⁢ sůl a pepř. Vaříme ⁢cca 15 minut na mírném ohni.
  3. Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě podle ‌návodu na obalu.
  4. Omáčku rozmixujeme dohladka a přidáme čerstvý bazalka.
  5. Procedíme uvařené těstoviny a⁣ smícháme je s omáčkou.
  6. Po chuti​ můžeme posypat čerstvě nasekaným parmazánem a doplnit bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *