Italská rajská omáčka s těstovinami je oblíbený italský recept, který okouzlí vaše chuťové buňky. Jednoduše připravená omáčka z rajčat, česneku, cibule a bylinek se perfektně hodí k lahodným těstovinám. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a dopřejte si kousek Itálie přímo doma.
Suroviny
- 400g těstovin (např. špagety, penne)
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 400g krájených rajčat
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregána
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvě nasekaný bazalka
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujeme cibuli a česnek dozlatova.
- Přidáme rajčata, protlak, oregáno, cukr, sůl a pepř. Vaříme cca 15 minut na mírném ohni.
- Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.
- Omáčku rozmixujeme dohladka a přidáme čerstvý bazalka.
- Procedíme uvařené těstoviny a smícháme je s omáčkou.
- Po chuti můžeme posypat čerstvě nasekaným parmazánem a doplnit bylinkami.




