12. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Italské bruschetty s rajčaty a bazalkou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské bruschetty s čerstvými rajčaty a aromatickou bazalkou. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři plnou italských chutí. Podávejte k nim sklenku italského vína a okouzlete své chuťové buňky!

Suroviny

  • 4 plátky italského chleba
  • 2 rajčata
  • Čerstvá bazalka
  • 2 stroužky česneku
  • Extra panenský olivový olej
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Na chlebové plátky opečeme na grilu nebo v troubě, dokud nebudou zlatavě hnědé.
  2. Rajčata nakrájíme na tenké plátky a česnek na jemné kolečka.
  3. Na opečené chlebové plátky vytvoříme vrstvu rajčat a posypeme česnekem.
  4. Přidáme lístky čerstvé bazalky a zakápneme olivovým olejem.
  5. Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujeme jako chutné italské bruschetty.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *