12. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské bruschetty s čerstvými rajčaty a aromatickou bazalkou. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro rychlou a chutnou večeři plnou italských chutí. Podávejte k nim sklenku italského vína a okouzlete své chuťové buňky!
Suroviny
- 4 plátky italského chleba
- 2 rajčata
- Čerstvá bazalka
- 2 stroužky česneku
- Extra panenský olivový olej
- Sůl a pepř
Postup
- Na chlebové plátky opečeme na grilu nebo v troubě, dokud nebudou zlatavě hnědé.
- Rajčata nakrájíme na tenké plátky a česnek na jemné kolečka.
- Na opečené chlebové plátky vytvoříme vrstvu rajčat a posypeme česnekem.
- Přidáme lístky čerstvé bazalky a zakápneme olivovým olejem.
- Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme jako chutné italské bruschetty.




