Italské kuřecí saltimbocca s šunkou je lahodné jídlo plné italských chutí. V této receptuře‌ se kuřecí prsa obalí ⁢plátkem ⁢šunky a lístkem ⁢šalvěje a poté se⁣ zprudka osmaží. Tento jednoduchý, ale bohatý pokrm je skvělou ⁢volbou pro⁤ všechny milovníky italské kuchyně. Podívejte se na náš recept a připravte si ho i vy doma!

Suroviny

  • 4 kuřecí řízky
  • 4 plátky parmské šunky
  • 4 lístky čerstvé šalvěje
  • 4 plátky sýra (např. parmazán nebo edam)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Nejprve si připravte kuřecí řízky. Rozjeďte je do menší tloušťky a osolte a opepřete z obou stran.
  2. Na každý řízek dejte plátek parmské šunky, lístek šalvěje a ‍plátek sýra.
  3. Zabalte řízky do roládky ⁣a připevněte párátky nebo špejlí. Takto připravené saltimbocca dejte do pánve s rozpáleným olivovým olejem.
  4. Smažte saltimbocca z obou stran dozlatova. Můžete přidat trochu nemastného vývaru a dusit pod ⁤pokličkou asi 10 minut.
  5. Servírujte s vařenými brambory nebo špagetami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *