20. 11. 2025
Autor: Eva Komárková
Italské pečené rajčata s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na​ italská pečená ‍rajčata​ s bylinkami, která vám rozhodně zvednou náladu! Tento jednoduchý a​ chutný pokrm je skvělým ‍doplňkem ​k hlavnímu chodu nebo jako samostatná vegetariánská pochoutka.⁤ Sbalte si plné⁤ ruce‍ čerstvých bylinek⁣ a⁢ ochutnejte tuto lahůdku. S ⁢naším receptem na italské pečené rajčata s bylinkami nešlápnete vedle!

Suroviny

  • 6 velkých rajčat
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • 2 lžíce olivového​ oleje
  • 1 lžička suchého oregana
  • 1 lžička sušeného ⁣tymiánu
  • 1 lžička ⁤sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Rajčata omyjeme a⁣ rozkrojíme na‌ půlky. Vyjmeme semínka a​ vložíme je ⁢do pekáče se ‍středem nahoru.
  2. Česnek oloupeme a nakrájíme na⁢ tenké plátky. ⁣Rozdělíme je mezi rajčata v pekáči.
  3. Na každé rajče nakapeme trochu olivového ⁢oleje a posypeme směsí oregana, tymiánu a rozmarýnu.
  4. Sůl a pepř rozetřeme na povrch rajčat.
  5. Předehřejeme troubu ⁣na 180 °C a⁤ rajčata pečeme asi 20-25 minut, dokud nejsou měkká.
  6. Po ⁢vychladnutí můžeme rajčata posypat čerstvým nasekaným petrželem nebo ​bazalkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *