7. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Italské špagety carbonara
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské špagety carbonara! Jednoduchá, ale bohatá omáčka z vajec, sýra, slaniny a čerstvého pepře skvěle ladí s delikátními nudlemi. Buďte jako skutečný Ital a připravte si tento lahodný pokrm doma!

Suroviny

  • 250g špaget
  • 100g pancetty
  • 2 stroužky česneku
  • 3 žloutky
  • 50g strouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi opečeme pancettu nakrájenou na drobné kousky do zlatova.
  2. Přidáme nastrouhaný česnek a necháme chvíli restovat.
  3. V hrnci uvaříme špagety al dente podle návodu na obalu.
  4. V misce smícháme žloutky s parmazánem a dochutíme solí a pepřem.
  5. Uvařené špagety scedíme a přidáme k pancettě se česnekem.
  6. Zahneme z plamene a promícháme s žloutkovou směsí, dokud nevznikne krémová omáčka.
  7. Po dochucení solí a pepřem můžeme podávat posypané parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *