18. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Italský krémový těstovinový sýrťák je lahodný recept plný chuti a krémovej textúry. Vychutnejte si hladké a líbezné kombinace sýra a těstovin, které vás dostanou na oblátky. S tímto jednoduchým receptem na italský sýrťák si připravíte pochoutku, která potěší nejen vaše chuťové buňky, Ale také vaše duši. Sledujte a užijte si italský krémový těstovinový sýrťák plný vůní, které vám roztančí jazyk.
Suroviny:
- 250 g těstovin (např. penne nebo farfalle)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g cherry rajčat
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g parmazánu
- čerstvá bazalka
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme cherry rajčata a necháme je krátce restovat.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit a zhoustnout.
- Vložíme parmazán a necháme rozpustit.
- Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu a scedíme je.
- Poté smícháme těstoviny s krémovou omáčkou.
- Přidáme nasekanou bazalku a dochutíme solí a pepřem.




