18. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Italský krémový těstovinový sýrťák
zdroj: Recepty 24/7

Italský krémový těstovinový sýrťák je lahodný recept plný chuti a krémovej textúry. Vychutnejte si hladké a líbezné kombinace sýra a těstovin, které vás dostanou na oblátky. S tímto jednoduchým receptem na italský sýrťák si připravíte pochoutku, která potěší nejen vaše chuťové buňky, Ale také vaše duši. Sledujte a užijte si italský krémový těstovinový sýrťák plný vůní, které vám roztančí jazyk.

Suroviny:

  • 250 g těstovin (např. penne nebo farfalle)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g cherry rajčat
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g parmazánu
  • čerstvá bazalka
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme cherry rajčata a necháme je krátce restovat.
  3. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit a zhoustnout.
  4. Vložíme parmazán a necháme rozpustit.
  5. Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu a scedíme je.
  6. Poté smícháme těstoviny s krémovou omáčkou.
  7. Přidáme nasekanou bazalku a dochutíme solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *