27. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční italské rajčatové bruschetta s bazalkou, které se stane skvělým občerstvením nebo lehkým jídlem. Jednoduché, osvěžující a plné chuti - skvělá volba pro letní večery s přáteli nebo jako rychlá svačina. Suroviny najdete snadno a příprava zabere jen pár minut. Užijte si autentickou italskou atmosféru s naším lahodným bruschetta receptem!
Suroviny
- 4 plátky italského chleba
- 4 velká rajčata
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Extra panenský olivový olej
- Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Na suché pánvi si opečte plátky italského chleba, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
- Rajčata nakrájejte na malé kousky a smíchejte s nasekaným česnekem a jemně nasekanou bazalkou.
- Plátky chleba potřete olivovým olejem a položte na ně směs rajčat.
- Osolte a opepřete podle chuti.
- Své italské rajčatové bruschetta ozdobte lístky bazalky a ještě můžete zakápnout trochou olivového oleje.




