11. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Italský tiramisu je oblíbený dezert, který můžete snadno připravit i doma. Své hosty ohromíte nejen jeho lahodnou chutí, ale i svou šikovností v kuchyni. Podívejte se na náš recept na domácí přípravu italského tiramisu a dejte své chuťové buňky na pořádný zážitek!
Suroviny
- 250g mascarpone sýra
- 100g cukru
- 3 vejce
- 1 šálek silné kávy
- 2 lžíce rumu
- 200g piškotů
- kakao na posypání
Postup
- V misce smíchejte mascarpone s cukrem, dokud není směs hladká.
- V další misce vyšlehejte bílky ze 3 vajec na tuhý sníh.
- Postupně do směsi s mascarpone vmíchejte žloutky a rum.
- Opatrně vmíchejte vyšlehané bílky.
- Do silné kávy namočte piškoty a vložte je do zapékací formy.
- Nalijte část krémové směsi a pokračujte vrstvením piškotů a krému.
- Poslední vrstvu tvoří krém. Dejte tiramisu do lednice a nechte odpočinout minimálně 4 hodiny.
- Před podáváním posypte kakao a podávejte chlazené.




