Vyzkoušejte domácí jablečné samosy s chutnou omáčkou a nadchněte své chuťové buňky! Tento recept vás okouzlí svou kombinací sladkých jablek a křupavého těsta, které je ještě zdůrazněno lahodnou omáčkou. Nechte se inspirovat a připravte si jeden z nejoblíbenějších indických zákusků doma!

Suroviny

  • 2 veľké jablká, nasekané na malé kúsky
  • 1 lyžica masla
  • ½ lyžičky škorice
  • ¼ šálky hrozienok
  • 1 balíček listkového cesta
  • olej na vyprážanie

Postup

  1. Na panvici rozpustite maslo a pridajte nasekané jablká, škoricu a hrozienka. Za stáleho miešania dusíme asi 5 minút, kým jablká nezmäknú.
  2. Na doske na krútieme listkové cesto a nakrájame ho na menšie štvorce.
  3. Na každý štvorec cesta položíme lyžičku jablkovej zmesi a zavineme do trojuholníkov.
  4. V hrnci zohrejeme olej a smažíme samosy z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedé.
  5. Odkladáme na papierovú utierku, aby sa zbytočný olej odsadil.
  6. Samosy podávame zahalené v chutnej omáčke, napríklad jogurtovo-korenenej.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *