Vyzkoušejte domácí jablečné samosy s chutnou omáčkou a nadchněte své chuťové buňky! Tento recept vás okouzlí svou kombinací sladkých jablek a křupavého těsta, které je ještě zdůrazněno lahodnou omáčkou. Nechte se inspirovat a připravte si jeden z nejoblíbenějších indických zákusků doma!
Suroviny
- 2 veľké jablká, nasekané na malé kúsky
- 1 lyžica masla
- ½ lyžičky škorice
- ¼ šálky hrozienok
- 1 balíček listkového cesta
- olej na vyprážanie
Postup
- Na panvici rozpustite maslo a pridajte nasekané jablká, škoricu a hrozienka. Za stáleho miešania dusíme asi 5 minút, kým jablká nezmäknú.
- Na doske na krútieme listkové cesto a nakrájame ho na menšie štvorce.
- Na každý štvorec cesta položíme lyžičku jablkovej zmesi a zavineme do trojuholníkov.
- V hrnci zohrejeme olej a smažíme samosy z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedé.
- Odkladáme na papierovú utierku, aby sa zbytočný olej odsadil.
- Samosy podávame zahalené v chutnej omáčke, napríklad jogurtovo-korenenej.




