19. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční jablečný štrúdl? Naše jednoduchá a chutná verze vám ukáže, jak připravit ten nejlepší štrúdl s jemně nakrájenými jablečnými plátky a skvělým těstem. Nechte se inspirovat a uvařte si skvělý dezert pro celou rodinu!
Suroviny
- 500 g lískového těsta
- 4 středně velká jablka
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 lžička skořice
- 1 lžička vanilkového cukru
- 100 g strouhaných vlašských ořechů
Postup
- Oloupejte jablka, zbavte jádřinců a nakrájejte je na tenké plátky.
- Roztavte máslo na pánvi a osmahněte jablka spolu s cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem dokud nezměknou.
- Rozválejte lískové těsto na pomoučeném hrubém stolu do obdélníku.
- Na těsto nasypte strouhané ořechy a na ně rozložte smažená jablka.
- Zabalte těsto do štrúdlu a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut nebo dokud nezezlátne.
- Hotový jablečný štrúdl podávejte teplý s vanilkovou omáčkou nebo šlehačkou.




