27. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Jablečný řízek s kari a rýží je lahodná kombinace tradičního českého pokrmu s exotickou příchutí. Tento recept vás ohromí svou jednoduchostí a bohatou chuťovou paletou. Uvařte si ho doma a užijte si skvělý exotický zážitek přímo v pohodlí vaší domácnosti. Sledujte krok za krokem návod na přípravu tohoto skvělého jídla a překvapte své blízké originálním pokrmem, který si zamilují!
Suroviny
- 4 jablečná jablka
- 4 plátky kuřecího masa
- 1 lžička kari koření
- 2 lžíce oleje
- 200g rýže
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si oloupejte jablka, zbavte jader a nakrájejte na plátky.
- Plátky masa lehce naklepejte, osolte, opepřete a posypte kari kořením.
- Smažte maso na oleji dozlatova na pánvi.
- V druhé pánvi na troše oleje osmažte jablka do změknutí.
- V hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Nakonec podávejte maso a jablečnou směs s rýží.




