27. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Jablečný řízek s kari a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Jablečný řízek s kari a rýží je lahodná kombinace tradičního českého pokrmu s exotickou příchutí. Tento recept vás ohromí svou jednoduchostí a bohatou chuťovou paletou. Uvařte si ho doma a užijte si skvělý exotický zážitek přímo v pohodlí vaší domácnosti. Sledujte krok za krokem návod na přípravu tohoto skvělého jídla a překvapte své blízké originálním pokrmem, který si zamilují!

Suroviny

  • 4 jablečná jablka
  • 4 plátky kuřecího masa
  • 1 lžička kari koření
  • 2 lžíce oleje
  • 200g rýže
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si oloupejte jablka, zbavte jader a nakrájejte na plátky.
  2. Plátky masa lehce naklepejte, osolte, opepřete a posypte kari kořením.
  3. Smažte maso na oleji dozlatova na pánvi.
  4. V druhé pánvi na troše oleje osmažte jablka do změknutí.
  5. V hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
  6. Nakonec podávejte maso a jablečnou směs s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *