3. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Japonská miso polévka s tofu
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte japonskou miso polévku s tofu, lahodným a zdravým jídlem plným chutí. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto tradiční asijskou specialitu doma a dopřejte si exotickou chuťovou lahůdku. Miso polévka s tofu je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně i ty, kteří hledají zdravé a výživné recepty. Získejte energii i uvolnění po dlouhém dni s tímto lahodným pokrmem.

Suroviny

  • 4 hrnky zeleninového vývaru
  • 120 g tofu, nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce miso pasty
  • 2 stroužky česneku, nasekaného
  • 1 lžička zázvoru, nastrouhaného
  • 1 mrkev, na nudličky nakrájená
  • 1 cibule, nakrájená na půlkolečka
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička sezamového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek, zázvor a mrkev.
  2. Přidáme zeleninový vývar a necháme vařit asi 10 minut.
  3. Do polévky přidáme tofu, miso pastu, sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej a opepříme a osolíme podle chuti.
  4. Necháme povářet dalších 5 minut.
  5. Hotovou polévku můžeme podávat posypanou nasekanou cibulkou a sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *