3. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte japonskou miso polévku s tofu, lahodným a zdravým jídlem plným chutí. Naučte se, jak jednoduše připravit tuto tradiční asijskou specialitu doma a dopřejte si exotickou chuťovou lahůdku. Miso polévka s tofu je skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně i ty, kteří hledají zdravé a výživné recepty. Získejte energii i uvolnění po dlouhém dni s tímto lahodným pokrmem.
Suroviny
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 120 g tofu, nakrájeného na kostky
- 2 lžíce miso pasty
- 2 stroužky česneku, nasekaného
- 1 lžička zázvoru, nastrouhaného
- 1 mrkev, na nudličky nakrájená
- 1 cibule, nakrájená na půlkolečka
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek, zázvor a mrkev.
- Přidáme zeleninový vývar a necháme vařit asi 10 minut.
- Do polévky přidáme tofu, miso pastu, sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej a opepříme a osolíme podle chuti.
- Necháme povářet dalších 5 minut.
- Hotovou polévku můžeme podávat posypanou nasekanou cibulkou a sezamovými semínky.




