Jednoduchý recept na kuřecí kung pao, tradiční čínské jídlo plné exotických chutí a vůní. Připravte si ho doma snadno a rychle pomocí našeho receptu a pochutnejte si na lahodné kombinaci kuřecího masa, zeleniny, arašídů a kořeněných omáček. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři!

Suroviny:

  • 400g kuřecího masa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička cukru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 malá cibule
  • 1 lžička oleje
  • hrst arašídů
  • 1 čili paprička (dle chuti)

Postup:

  1. Na menší kousky nakrájejte kuřecí maso a smíchejte ho s kukuřičným škrobem a sójovou omáčkou. Nechte marinovat minimálně 15 minut.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájený česnek a cibuli. Přidejte nakrájenou papriku a chili papričku.
  3. Přidejte kuřecí maso s marinádou a restujte, dokud maso není propečené.
  4. Přidejte arašídy a cukr, promíchejte a nechte restovat zhruba 2 minuty.
  5. Pokrm podávejte s vařenou rýží nebo s čerstvou zeleninovou sałatkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *