Vyzkoušejte recept na jednoduchou marockou rajčatovou polévku plnou lahodných koření a vůní. Tato tradiční polévka je skvělou volbou pro chladné večery a její příprava je snadná a rychlá. Podmanivá chuť rajčat a exotických dochucovadel vás jistě nadchne! Nenechte si ujít tuto lahodnou marockou specialitu a překvapte své chuťové buňky novými výrazy chutí. S tímto receptem se stane vaření radostí!
Suroviny
- 800 g oloupaných rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- Špetka soli a kmínu
- 500 ml zeleninového vývaru
- Čerstvá nasekaná petrželka na ozdobení
Postup
- Oloupaná rajčata nakrájejte na kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmažte cibuli a česnek asi 5 minut.
- Přidejte mletý kmín a papriku a promíchejte.
- Přidejte rajčata, zeleninový vývar, sůl a kmín a nechte vařit asi 15 minut.
- Polévku rozmixujte na hladkou konzistenci.
- Před podáváním ozdobte nasekanou petrželkou.




