21. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na lahodný cheesecake s bůčkami, který si zamilují všichni milovníci dezertů. Snadné příprava a ohromující chuť – tenhle cheesecake prostě musíte ochutnat! Navíc je skvělým způsobem, jak využít čerstvé borůvky z letní úrody. Zážitek pro vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 200 g borůvek
- 250 g ricotty
- 250 g mascarpone
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- šťáva z 1 citronu
- 150 g másla
- 150 g sušenek
Postup
- Smíchejte mascarpone s ricottou, cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a citronovou šťávou.
- V robotu rozemelte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
- Formu na cheesecake vymažte máslem a navrstvěte do ní sušenkovou směs, nechte ztuhnout v lednici.
- Rozetřete směs s mascarpone do formy na sušenkovém základu.
- Borůvky omyjte a posypte je na vrchol cheesecaku.
- Pečte cheesecake v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut.
- Nechejte vychladnout a nejlépe podávejte po několika hodinách v lednici.




