21. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Jednoduchý cheesecake s borůvkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na lahodný cheesecake s bůčkami, který si zamilují všichni milovníci dezertů. Snadné příprava a ohromující chuť – tenhle cheesecake prostě musíte ochutnat! Navíc je skvělým způsobem, jak využít čerstvé borůvky z letní úrody. Zážitek pro vaše chuťové buňky!

Suroviny

  • 200 g borůvek
  • 250 g ricotty
  • 250 g mascarpone
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • šťáva z 1 citronu
  • 150 g másla
  • 150 g sušenek

Postup

  1. Smíchejte mascarpone s ricottou, cukrem, vanilkovým cukrem, vejci a citronovou šťávou.
  2. V robotu rozemelte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
  3. Formu na cheesecake vymažte máslem a navrstvěte do ní sušenkovou směs, nechte ztuhnout v lednici.
  4. Rozetřete směs s mascarpone do formy na sušenkovém základu.
  5. Borůvky omyjte a posypte je na vrchol cheesecaku.
  6. Pečte cheesecake v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut.
  7. Nechejte vychladnout a nejlépe podávejte po několika hodinách v lednici.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *