1. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na jednoduché kung pao kuře, oblíbené čínské jídlo plné exotických chutí. Smažené kousky kuřecího masa se směsí zeleniny a arašídů ve sladko-kyselé omáčce dodají vaší kuchyni zvýrazněný chuťový zážitek. Podle tohoto receptu můžete připravit skvělou a autentickou asijskou pokrm během několika minut. Sledujte naše jednoduché kroky a překvapte svou rodinu novým exotickým pokrmem!
Suroviny
- 400g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
- 1 červená paprika (nakrájená na kousky)
- 1 mrkev (nastrouhaná)
- 1 cibule (nakrájená)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 50g arašídů
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- olej na smažení
Postup
- Marinujte kuřecí maso ve směsi sójové omáčky, octa, cukru a kukuřičného škrobu a nechte odpočívat minimálně 30 minut.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí maso dozlatova. Pak ho vyndejte z pánve.
- Do pánve přidejte cibuli, česnek, papriky a mrkev a osmažte je do měkkého.
- Přidejte kuřecí maso zpět do pánve a přimíchejte arašídy.
- Po chvíli podlijte trochou vody a promíchejte, aby se omáčka spojila.
- Hotové podávejte s rýží nebo nudlemi a posypte nasekanou petrželkou.




