1. 9. 2025
Autor: Petr Kolář
Jednoduchý kung pao kuře
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na jednoduché kung pao kuře, oblíbené čínské jídlo plné exotických chutí. Smažené kousky kuřecího masa se směsí zeleniny a arašídů ve sladko-kyselé omáčce dodají vaší kuchyni zvýrazněný chuťový zážitek. Podle tohoto receptu můžete připravit skvělou a autentickou asijskou pokrm během několika minut. Sledujte naše jednoduché kroky a překvapte svou rodinu novým exotickým pokrmem!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa (nakrájeného na kostky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na kousky)
  • 1 mrkev (nastrouhaná)
  • 1 cibule (nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 50g arašídů
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • olej na smažení

Postup

  1. Marinujte kuřecí maso ve směsi sójové omáčky, octa, cukru a kukuřičného škrobu a nechte odpočívat minimálně 30 minut.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte kuřecí maso dozlatova. Pak ho vyndejte z pánve.
  3. Do pánve přidejte cibuli, česnek, papriky a mrkev a osmažte je do měkkého.
  4. Přidejte kuřecí maso zpět do pánve a přimíchejte arašídy.
  5. Po chvíli podlijte trochou vody a promíchejte, aby se omáčka spojila.
  6. Hotové podávejte s rýží nebo nudlemi a posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *