24. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Jehněčí hachis parmentier s červeným vínem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční francouzské jehněčí hachis parmentier s přídavkem červeného vína. Tato bohatá a chutná chuťová kombinace vám jistě zvedne náladu a učaruje vaše chuťové buňky. Sledujte kroky a připravte si lahodné jídlo, které potěší také vaše blízké.

Suroviny

  • 500 g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 200 ml červeného vína
  • 400 g brambor
  • 100 ml mléka
  • 50 g másla
  • soľ, pepř, tymián

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na másle nasekanou cibuli a česnek, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a restujeme dozlatova.
  2. Přidáme mleté jehněčí maso a podsmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme a přidáme tymián.
  3. Přilijeme červené víno a necháme vařit asi 10 minut, dokud většina tekutiny neodpaří.
  4. Na druhé pánvi uvaříme brambory ve slané vodě, scedíme je a přidáme máslo a mléko. Rozmačkáme do hladké kaše a osolíme.
  5. Do zapékací mísy vložíme vrstvu jehněčí směsi a poté vrstvu bramborové kaše.
  6. Povrch můžeme posypat strouhaným sýrem nebo ho ozdobit rozmačkanými bramborovými lupínky.
  7. Dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 20-30 minut, dokud povrch nezezlátne.
  8. Po vychladnutí můžeme podávat s čerstvým chlebem a sklenkou červeného vína.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *