7. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na jehněčí kabáb s rýží, který vám jistě zpříjemní večeři. Tento tradiční pestrý pokrm s exotickými kořeněnými dochucovadly potěší vaše chuťové buňky. Sledujte krok za krokem recept a dejte si skvělý gurmánský zážitek.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na plátky
- 4 stroužky česneku nasekaného
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g basmati rýže
- 300 ml kuřecího vývaru
Postup
- Smíchejte jehněčí maso, cibuli, česnek, kmín, papriku, koriandr, sůl, pepř a olivový olej v misce. Nechte marinovat minimálně hodinu nebo přes noc v lednici.
- Ohřejte gril nebo grilovací pánev na střední oheň. Navlékněte maso na špízy a grilujte z obou stran, dokud není maso propečené podle vašeho gusta.
- Mezitím přiveďte kuřecí vývar k varu v hrnci. Přidejte rýži a vařte podle návodu na obalu, dokud rýže nepohlcuje veškerou tekutinu.
- Servírujte jehněčí kabáb s rýží a můžete přidat také čerstvou zeleninovou nebo jogurtovou omáčku.




