18. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte inspiraci na exotickou večeři? Vyzkoušejte lahodné jehněčí kari na rýži! Tento recept spojuje pikantní kari omáčku s jemným jehněčím masem a šťavnatou rýží. Užijte si bohatou chuť a vůni orientální kuchyně pomocí tohoto jednoduchého a chutného receptu na jehněčí kari na rýži.
Suroviny
- 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na drobné kousky
- 3 stroužky česneku jemně nasekané
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 400 g rajčat nakrájených na kostky
- 2 lžíce oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Vařená rýže k podávání
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte maso a smažte ho dozlatista ze všech stran.
- Přidejte kari koření a česnek, promíchejte a nechte chvíli restovat.
- Přilijte kokosové mléko a rajčata, promíchejte a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud masa není měkké.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Servírujte jehněčí kari s vařenou rýží.




