18. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí kari na rýži
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte inspiraci na exotickou večeři? Vyzkoušejte lahodné jehněčí kari na rýži! Tento recept spojuje pikantní kari omáčku s jemným jehněčím masem a šťavnatou rýží. Užijte si bohatou chuť a vůni orientální kuchyně pomocí tohoto jednoduchého a chutného receptu na jehněčí kari na rýži.

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku jemně nasekané
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 400 g rajčat nakrájených na kostky
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Vařená rýže k podávání

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  2. Přidejte maso a smažte ho dozlatista ze všech stran.
  3. Přidejte kari koření a česnek, promíchejte a nechte chvíli restovat.
  4. Přilijte kokosové mléko a rajčata, promíchejte a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud masa není měkké.
  5. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  6. Servírujte jehněčí kari s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *