Objavte lahodnost jehněčího kari s kokosovým mlékem! Tento bohatý a aromatický recept kombinuje jemné jehněčí maso s exotickými kořenímí a krémovým kokosovým mlékem. Ideální volba pro milovníky pikantních a bohatých chutí. Připravte si toto jedinečné jídlo, které vás ohromí svou hloubkou a intenzitou chutí. Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kari a překvapte své blízké nejen při speciálních příležitostech. A nezapomeňte, že podrobný recept najdete zde!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa, nakrájeného na kostky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
  • 1 sklenice (cca 200 ml) rajčatového protlaku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá koriandr nebo petržel pro ozdobu

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Restujte, dokud nebude cibule sklovitá.
  2. Přidejte česnek a zázvor, smažte asi minutu.
  3. Přimíchejte kari koření a kurkumu a restujte další minutu, aby se uvolnily aroma koření.
  4. Do pánve přisypte nakrájené jehněčí maso a opečte ho ze všech stran dozlatova.
  5. Přilijte kokosové mléko a rajčatový protlak. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte pomalu dusit pod pokličkou po dobu asi 40 minut, dokud maso není měkké a omáčka se nesníží.
  6. Osolte a opepřete podle chuti.
  7. Před podáváním posypte jehněčí kari čerstvou koriandrem nebo petrželí.

Případně můžete kari podávat s rýží nebo naan chlebem pro dokonalý kulinářský zážitek.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *