15. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí kari s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte originální recept na jehněčí kari s rýží? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto exotického jídla vás rozhodně nenechá chladnými. Naučte se, jak připravit lahodné jehněčí maso s pikantním kari kořením a podávat ho s lahodnou rýží. Vaše chuťové buňky budou nadšené!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nasekané na drobno
  • 2 lžíce kari koření
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř
  • vařená rýže

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
  2. Přidejte nakrájené kousky jehněčího masa a restujte, dokud nezezdíví.
  3. Přidejte kari koření, osolte a opepřete podle chuti.
  4. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit, dokud maso není měkké.
  5. Servírujte jehněčí kari s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *