15. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte originální recept na jehněčí kari s rýží? Naše jednoduchá a chutná verze tohoto exotického jídla vás rozhodně nenechá chladnými. Naučte se, jak připravit lahodné jehněčí maso s pikantním kari kořením a podávat ho s lahodnou rýží. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané na drobno
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř
- vařená rýže
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte cibuli s česnekem, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájené kousky jehněčího masa a restujte, dokud nezezdíví.
- Přidejte kari koření, osolte a opepřete podle chuti.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit, dokud maso není měkké.
- Servírujte jehněčí kari s vařenou rýží.




