15. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí kari s rýží a hráškem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jehněčí kari s rýží a hráškem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tento exotický recept je plný aromatických koření a lahodného jehněčího masa, které se perfektně doplňuje s jemnou rýží a osvěžujícím hráškem. S naším jednoduchým receptem si snadno připravíte lahodné jídlo plné chutí. Získejte svou dávku exotiky již dnes!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 400g rýže
  • 200g mraženého hrášku
  • 400ml kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidejte na kostky nakrájené jehněčí maso a opečte z obou stran.
  3. Přidejte kari koření a promíchejte.
  4. Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 30 minut na mírném ohni.
  5. V dalším hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
  6. Přidejte mražený hrášek do masa a nechte probublat.
  7. Podávejte jehněčí kari s rýží a posypte petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *