15. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jehněčí kari s rýží a hráškem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tento exotický recept je plný aromatických koření a lahodného jehněčího masa, které se perfektně doplňuje s jemnou rýží a osvěžujícím hráškem. S naším jednoduchým receptem si snadno připravíte lahodné jídlo plné chutí. Získejte svou dávku exotiky již dnes!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400g rýže
- 200g mraženého hrášku
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte na kostky nakrájené jehněčí maso a opečte z obou stran.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte vařit asi 30 minut na mírném ohni.
- V dalším hrnci uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Přidejte mražený hrášek do masa a nechte probublat.
- Podávejte jehněčí kari s rýží a posypte petrželkou.




