16. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Zkus náš recept na lahodné jehněčí kari, podávané s aromatickou rýží a čerstvým hráškem. Tento exotický pokrm je připravený bleskově a určitě si ho zamilujete! Vyzkoušejte ho ještě dnes.
Suroviny
- 400g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička mletého zázvoru
- 400ml kokosového mléka
- 200g čerstvých hrášků
- 200g vařené rýže
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a opékáme, dokud nezezlátne.
- Přisypeme kari koření, mletý zázvor a osolíme a opepříme podle chuti.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 15 minut, aby masa změklo.
- Přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut.
- Servírujeme s vařenou rýží.




