16. 9. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí kari s rýží a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

Zkus náš recept na lahodné jehněčí kari, podávané s aromatickou rýží a čerstvým hráškem. Tento exotický pokrm je připravený bleskově a určitě si ho zamilujete! Vyzkoušejte ho ještě dnes.

Suroviny

  • 400g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 400ml kokosového mléka
  • 200g čerstvých hrášků
  • 200g vařené rýže
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené jehněčí maso a opékáme, dokud nezezlátne.
  3. Přisypeme kari koření, mletý zázvor a osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 15 minut, aby masa změklo.
  5. Přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut.
  6. Servírujeme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *