8. 5. 2024
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na jehněčí kari s exotickou chutí mangem a aromatickou rýží. Ideální kombinace koření a sladkého ovoce, která zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný exotiky a překvapte své blízké!
Suroviny
- 500 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
- 2 papriky nakrájené na kostky
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 2 lžíce oleje
- sol a pepř podle chuti
- vařená rýže a nakrájený mango na podávání
Postup
- Na pánvi si rozehřejte olej.
- Přidejte cibuli a česnek a osmahněte je dozlatova.
- Přidejte maso a osmažte ho ze všech stran.
- Přidejte papriky a nechte je osmažit.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Přidejte kokosové mléko a rajčata.
- Osolte, opepřete a nechte vařit asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Servírujte s vařenou rýží a nakrájeným mangem.




