7. 3. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Jehněčí kebab s pistáciemi
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo autentického jehněčího⁣ kebabu s pistáciemi. Tento jedinečný recept kombinuje šťavnaté ⁤jehněčí maso s křupavými pistáciovými oříšky a vůněmi bylinek. Ideální volba pro rodinné oslavy nebo víkendové grilování. Postupujte podle našeho snadného návodu​ krok za krokem ⁣a připravte ⁢si doma ⁢exotický pokrm, který ohromí všechny vaše hosty. Nečekejte a vyzkoušejte tento ⁤delikatesní jehněčí kebab ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g jehněčího masa, nakrájeného na ⁤kostky
  • 100 g ⁤neloupaných pistácií
  • 1 červená cibule, nakrájená na​ tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1⁢ lžička mletého kmínu
  • 1 lžička papriky
  • 1 ⁢lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • Šťáva z 1 citronu
  • Špetka cayenského pepře ⁣(nepovinné)
  • Několik větších listů zeleného‍ salátu pro podávání
  • Pita chleby nebo⁤ nějaký jiný druh chleba podle výběru

Postup

  1. Do velké misky dejte nakrájené jehněčí ‍maso.
  2. Přidejte olivový olej, nadrcený česnek, mletý kmín, papriku, sůl, mletý černý pepř a cayenský pepř (je-li ⁣použit). Dobře promíchejte.
  3. Stiskněte šťávu‍ z citronu přímo do misky s masem. Promíchejte, aby se ingredience spojily.
  4. Nechte maso marinovat alespoň 30 minut v chladu, ‍ideálně přes noc.
  5. Mezitím, v suché pánvi na středním plameni ‌lehce opražte pistáciové oříšky, aby se ‌uvolnily‌ jejich aromatické oleje a získaly zlatavou barvu. Po opečení nechte pistácie vychladnout.
  6. Suché pistácie nasekejte ⁣na menší kousky.
  7. Na rožni nebo na grilovací pánev​ naneste kousky marinovaného jehněčího masa. Grilujte ⁣z každé strany několik ⁢minut, dokud není maso dobře propečené a ⁤má krásnou křupavou ‌kůrčičku.
  8. Kousky hotového kebabu posypte nadrcenými pistácii.
  9. Podávejte ‌jehněčí kebab v listech zeleného salátu nebo v pita chlebech s čerstvou cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *