17. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou jehněčí koftu podávanou s kořeněnou rýží. Tento recept je plný exotických chutí a aromat, které okoření váš jídelníček. Naučte se připravit toto tradiční jídlo a pozvěte své smysly na nezapomenutelnou gastronomickou cestu.
Suroviny
- 400g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého skořice
- 1 šálek vařené rýže
- Čerstvá petrželka a mátka
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nastrouhejte cibuli a česnek a smíchejte s jemně nasekaným jehněčím masem.
- Přidejte mletý kmín, koriandr, skořici, na drobno nasekané bylinky, sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte.
- Formujte z masa malé kuličky a opékejte je na pánvi dozlatova.
- V druhé pánvi osmahněte vařenou rýži a přidejte do ní koření podle chuti.
- Smažte rýži ještě chvilku spolu s koftami, a pak můžete podávat.




