17. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kofta kořeněná rýže
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou jehněčí koftu podávanou s kořeněnou rýží. Tento recept je plný exotických chutí a aromat, které okoření váš jídelníček. Naučte se připravit toto tradiční jídlo a pozvěte své smysly na nezapomenutelnou gastronomickou cestu.

Suroviny

  • 400g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 šálek vařené rýže
  • Čerstvá petrželka a mátka
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a česnek a smíchejte s jemně nasekaným jehněčím masem.
  2. Přidejte mletý kmín, koriandr, skořici, na drobno nasekané bylinky, sůl a pepř. Směs důkladně promíchejte.
  3. Formujte z masa malé kuličky a opékejte je na pánvi dozlatova.
  4. V druhé pánvi osmahněte vařenou rýži a přidejte do ní koření podle chuti.
  5. Smažte rýži ještě chvilku spolu s koftami, a pak můžete podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *