30. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jehněčí kofty plné exotických koření a bylinek, podávané s bohatou rajčatovou omáčkou. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují pikantní a aromatické kombinace chutí. S přesným postupem vytvoříte jedinečnou chuťovou explozi, která potěší každého gurmána. Zkuste tento recept ještě dnes a nechte se unést vůní orientální kuchyně!
Suroviny
- 500g mletého jehněčího masa
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g rajčat, nakrájených na kostičky
- 1 šálek kuřecího vývaru
- Na podávání: nať čerstvého koriandru, vařená rýže nebo chléb
Postup
- V míse smíchejte mleté jehněčí maso s cibulí, česnekem, kmínem, skořicí, paprikou, koriandrem, solí a pepřem. Vytvořte z tohoto těsta menší kuličky – kofty.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte kofty z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé. Poté je vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Do stejné pánve přidejte rajčata a nechte je dusit se vývarem asi 10 minut, dokud nezměknou. Přidejte kofty zpět do omáčky a nechte vařit dalších 5 minut.
- Přidejte podle potřeby sůl a pepř. Podávejte s čerstvým koriandrem a rýží nebo chlebem.




