30. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kofta v rajčatové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jehněčí kofty plné exotických koření a bylinek, podávané s bohatou rajčatovou omáčkou. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují pikantní a aromatické kombinace chutí. S přesným postupem vytvoříte jedinečnou chuťovou explozi, která potěší každého gurmána. Zkuste tento recept ještě dnes a nechte se unést vůní orientální kuchyně!

Suroviny

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400g rajčat, nakrájených na kostičky
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • Na podávání: nať čerstvého koriandru, vařená rýže nebo chléb

Postup

  1. V míse smíchejte mleté jehněčí maso s cibulí, česnekem, kmínem, skořicí, paprikou, koriandrem, solí a pepřem. Vytvořte z tohoto těsta menší kuličky – kofty.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte kofty z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé. Poté je vyjměte z pánve a dejte stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte rajčata a nechte je dusit se vývarem asi 10 minut, dokud nezměknou. Přidejte kofty zpět do omáčky a nechte vařit dalších 5 minut.
  4. Přidejte podle potřeby sůl a pepř. Podávejte s čerstvým koriandrem a rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *