8. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí koření s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Naše receptura na jehněčí koření s rýží je naprosto dokonalým spojením exotických chutí, které rozhýbou vaše chuťové buňky. Skvělá kombinace šťavnatého jehněčího masa s aromatickými kořením a lahodnou rýží udělá z tohoto jídla opravdovou lahůdku. Připravte si tento lahodný pokrm a pořádně si pochutnejte!

Suroviny:

  • 400g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 400g bílé rýže
  • sůl, pepř, olej
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, dokud nezezlátne.
  3. Přidáme kari koření, kurkumu, mletý kmín, skořici a promícháme.
  4. Přilijeme trochu vody, přiklopíme a dusíme, dokud maso není měkké.
  5. V hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  6. Hotovou rýži podáváme se zjemněným jehněčím masem, posypeme nasekanou petrželkou a případně dochutíme solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *