8. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Naše receptura na jehněčí koření s rýží je naprosto dokonalým spojením exotických chutí, které rozhýbou vaše chuťové buňky. Skvělá kombinace šťavnatého jehněčího masa s aromatickými kořením a lahodnou rýží udělá z tohoto jídla opravdovou lahůdku. Připravte si tento lahodný pokrm a pořádně si pochutnejte!
Suroviny:
- 400g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 400g bílé rýže
- sůl, pepř, olej
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme kari koření, kurkumu, mletý kmín, skořici a promícháme.
- Přilijeme trochu vody, přiklopíme a dusíme, dokud maso není měkké.
- V hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Hotovou rýži podáváme se zjemněným jehněčím masem, posypeme nasekanou petrželkou a případně dochutíme solí a pepřem.




