21. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Jemně kořeněné jehněčí korma s jehněčím mletím je lahodným a exotickým pokrmem, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Navštivte náš web a objevte recept na toto tradiční indické jídlo, které můžete snadno připravit i doma. Vaše rodina a přátelé budou nadšeni!
Suroviny
- 500g jehněčího mletí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička červeného chilli prášku
- Soľ a pepř podle chuti
- Čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi osmahneme cibuli a česnek.
- Přidáme papriku a jehněčí mletí a smažíme dozlatova.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a promícháme.
- Přidáme všechny koření a necháme provařit.
- Pokud je korma příliš suché, můžeme přidat trochu vody.
- Po uvaření podáváme posypané nasekanou petrželkou.




