21. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Jehněčí korma s jehněčím mletím
zdroj: Recepty 24/7

Jemně kořeněné jehněčí korma s jehněčím mletím je lahodným a exotickým pokrmem, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Navštivte náš web a objevte recept na toto tradiční indické jídlo, které můžete snadno připravit i doma. Vaše rodina a přátelé budou nadšeni!

Suroviny

  • 500g jehněčího mletí
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička červeného chilli prášku
  • Soľ a pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi osmahneme cibuli a česnek.
  2. Přidáme papriku a jehněčí mletí a smažíme dozlatova.
  3. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a promícháme.
  4. Přidáme všechny koření a necháme provařit.
  5. Pokud je korma příliš suché, můžeme přidat trochu vody.
  6. Po uvaření podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *