Vyzkoušejte lahodné jehněčí korma s mrkví, tradiční indické jídlo plné exotických koření a aromatických chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodnou a zdravou večeři pro celou rodinu. Užijte si bohatou chuť jehněčího masa s jemně naaranžovanou mrkví a dejte svému podnebí novou chuť.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kousky
  • 4 středně velké mrkve nakrájené na plátky
  • 1 cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté koriandrové semínko
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1 čerstvá zelená chilli nakrájená na kolečka (dle chuti)
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvá nasekaná petržel na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
  2. Přidejte česnek a smažte další minuty.
  3. Přidejte kousky jehněčího masa a osmažte z obou stran dozlatova.
  4. Přisypte všechny koření a promíchejte.
  5. Přidejte nakrájenou mrkev a smíchejte s masem a kořením.
  6. Přilijte trochu vody, zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni asi 45 minut, dokud maso není měkké.
  7. Pokud je potřeba, přilijte ještě trochu vody během vaření.
  8. Nakonec dochuťte solí a pepřem, ozdobte nasekanou petrželí a podávejte s rýží nebo plackami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *