Vyzkoušejte lahodné jehněčí korma s mrkví, tradiční indické jídlo plné exotických koření a aromatických chutí. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodnou a zdravou večeři pro celou rodinu. Užijte si bohatou chuť jehněčího masa s jemně naaranžovanou mrkví a dejte svému podnebí novou chuť.
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kousky
- 4 středně velké mrkve nakrájené na plátky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté koriandrové semínko
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1 čerstvá zelená chilli nakrájená na kolečka (dle chuti)
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá nasekaná petržel na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a smažte další minuty.
- Přidejte kousky jehněčího masa a osmažte z obou stran dozlatova.
- Přisypte všechny koření a promíchejte.
- Přidejte nakrájenou mrkev a smíchejte s masem a kořením.
- Přilijte trochu vody, zakryjte poklicí a vařte na mírném ohni asi 45 minut, dokud maso není měkké.
- Pokud je potřeba, přilijte ještě trochu vody během vaření.
- Nakonec dochuťte solí a pepřem, ozdobte nasekanou petrželí a podávejte s rýží nebo plackami.




