10. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Jehněčí kubba s rýží a masem je tradicí a chutí nabitý recept, který si zamilují milovníci orientální kuchyně. Ochutnejte dokonalou kombinaci jemného jehněčího masa a aromatických koření spolu s hustou rýží, která tento pokrm skvěle doplní. S tímto receptem vám nebude chybět žádná chuťová nuance! Vyzkoušejte ho hned a nechte se unést vůní a chutí Orientu.
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek namočeného bulguru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Nastrouhejte cibuli a česnek a osmahněte na pánvi s trochou oleje.
- Přidejte jemně nasekané jehněčí maso a restujte, dokud není maso propečené.
- V misce smíchejte bulgur s kmínem, skořicí, solí a pepřem.
- Přidejte masovou směs do bulguru a dobře promíchejte.
- Formujte kuličky z masa a bulguru a upravte do tvaru kubby.
- Na pánvi s rozpáleným olejem smažte kubby z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Podávejte s vařenou rýží a zeleninou podle chuti.




