10. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kubba s rýží a masem
zdroj: Recepty 24/7

Jehněčí kubba s rýží a masem je tradicí a chutí nabitý recept, který si zamilují milovníci orientální kuchyně. Ochutnejte dokonalou kombinaci jemného jehněčího masa a aromatických koření spolu s hustou rýží, která tento pokrm skvěle doplní. S tímto receptem vám nebude chybět žádná chuťová nuance! Vyzkoušejte ho hned a nechte se unést vůní a chutí Orientu.

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek namočeného bulguru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a česnek a osmahněte na pánvi s trochou oleje.
  2. Přidejte jemně nasekané jehněčí maso a restujte, dokud není maso propečené.
  3. V misce smíchejte bulgur s kmínem, skořicí, solí a pepřem.
  4. Přidejte masovou směs do bulguru a dobře promíchejte.
  5. Formujte kuličky z masa a bulguru a upravte do tvaru kubby.
  6. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte kubby z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  7. Podávejte s vařenou rýží a zeleninou podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *