28. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční blízkovýchodní recept na lahodnou jehněčí kubbe polévku. Tato chutná a vydatná polévka je plná exotických koření a jemně mletého mletého masa, které vám zahřeje duši i tělo. S naším receptem si snadno připravíte tuto lahodnou pochoutku přímo u vás doma. Nechte se unést vůní a chutí Orientu s jehněčí kubbe polévkou.
Suroviny
- 250g jehněčího masa
- 1 cibule
- 1 hrnek bulguru
- 1 lžíce mleté skořice
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého pepře
- 2 litry kuřecího vývaru
- čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Postup
- V misce smíchejte bulgur se skořicí, solí a pepřem.
- Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli a maso, přidejte směs bulguru a nechte chvíli osmažit.
- Zahřejte kuřecí vývar a vařte asi 20-30 minut, dokud kubbe nejsou měkké.
- Podávejte posypané nasekaným koriandrem nebo petrželí.




