28. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kubbe polévka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční blízkovýchodní recept na lahodnou jehněčí kubbe polévku. Tato chutná a vydatná polévka je plná exotických koření a jemně mletého mletého masa, které vám zahřeje duši i tělo. S naším receptem si snadno připravíte tuto lahodnou pochoutku přímo u vás doma. Nechte se unést vůní a chutí Orientu s jehněčí kubbe polévkou.

Suroviny

  • 250g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého pepře
  • 2 litry kuřecího vývaru
  • čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu

Postup

  1. V misce smíchejte bulgur se skořicí, solí a pepřem.
  2. Na pánvi osmahněte nakrájenou cibuli a maso, přidejte směs bulguru a nechte chvíli osmažit.
  3. Zahřejte kuřecí vývar a vařte asi 20-30 minut, dokud kubbe nejsou měkké.
  4. Podávejte posypané nasekaným koriandrem nebo petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *