11. 12. 2025
Autor: Dana Novotná
Jehněčí pečeně s bramborovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept ​na tradiční českou specialitu? Vyzkoušejte⁢ náš ⁢recept⁢ na jehněčí pečeně s bramborovým ⁣knedlíkem. Naučte se,‍ jak připravit lahodně měkké jehněčí maso‌ s křupavou kůží a doplňte ho lahodným bramborovým‍ knedlíkem.⁣ Tento pokrm​ jistě ⁤zaujme vaše chuťové buňky a udělá dojem na vaše hosty. Podívejte se ⁣na náš recept a staňte se ​mistrem v přípravě jehněčí pečeně.

Suroviny

  • 1 kg jehněčího masa
  • 3 středně⁣ velké brambory
  • 2 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • sůl, ⁢pepř, kmín, majoránka
  • olej

Postup

  1. Jehněčí maso očistěte od případných kostí a naporcujte na menší kousky.
  2. V misce smíchejte sůl, pepř, kmín a majoránku. Můžete přidat i prolisovaný česnek.
  3. Marinujte maso ve směsi koření a nechte odpočívat alespoň hodinu.
  4. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmělněte na bramborovém‍ tlačítku nebo nahrubo nastrouhejte.
  5. V míse smíchejte brambory, vejce, hladkou mouku a sůl.
  6. Formujte⁤ z těsta knedlíky a povařte je ve vroucí ​osolené vodě.
  7. Maso zasypte ​olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C po dobu přibližně 1,5 hodiny.
  8. Při servírování podávejte ⁤jehněčí​ pečeně s bramborovým knedlíkem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *