11. 12. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční českou specialitu? Vyzkoušejte náš recept na jehněčí pečeně s bramborovým knedlíkem. Naučte se, jak připravit lahodně měkké jehněčí maso s křupavou kůží a doplňte ho lahodným bramborovým knedlíkem. Tento pokrm jistě zaujme vaše chuťové buňky a udělá dojem na vaše hosty. Podívejte se na náš recept a staňte se mistrem v přípravě jehněčí pečeně.
Suroviny
- 1 kg jehněčího masa
- 3 středně velké brambory
- 2 vejce
- 200 g hladké mouky
- sůl, pepř, kmín, majoránka
- olej
Postup
- Jehněčí maso očistěte od případných kostí a naporcujte na menší kousky.
- V misce smíchejte sůl, pepř, kmín a majoránku. Můžete přidat i prolisovaný česnek.
- Marinujte maso ve směsi koření a nechte odpočívat alespoň hodinu.
- Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmělněte na bramborovém tlačítku nebo nahrubo nastrouhejte.
- V míse smíchejte brambory, vejce, hladkou mouku a sůl.
- Formujte z těsta knedlíky a povařte je ve vroucí osolené vodě.
- Maso zasypte olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C po dobu přibližně 1,5 hodiny.
- Při servírování podávejte jehněčí pečeně s bramborovým knedlíkem. Dobrou chuť!




