21. 12. 2025
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí pilaf s rozinkami a mandlemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný jehněčí pilaf s rozinkami a mandlemi, který rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Tento exotický recept nabídne kombinaci jemného jehněčího masa s sladkými rozinkami a křupavými mandlemi, které dodají jídlu jedinečnou chuťovou harmonii. S tímto receptem si určitě dopřejete skvělý gastronomický zážitek.

Suroviny

  • 400 g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 pohár basmati rýže
  • 4 poháry vývaru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 70 g rozinek
  • 70 g mandlí
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli do zlatova.
  2. Přidáme maso a smažíme, dokud nezezlátne ze všech stran.
  3. Přidáme česnek a promícháme.
  4. Přidáme kurkumu, skořici, koriandr, sůl a pepř a krátce restujeme.
  5. Přidáme rýži a restujeme, dokud se nezačně lehce sklovat.
  6. Přilijeme vývar, přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni, dokud rýže není měkká a voda vsákla.
  7. Přidáme rozinky a mandle a promícháme.
  8. Pilaf můžeme posypat na talíři nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *