24. 10. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na jehněčí placičky s hummusem, který potěší každého milovníka jemného masa. Originální kombinace chutí a vůní, která oslní vaše chuťové buňky. Nechte se inspirovat a připravte si doma tuto lahodnou lahůdku.
Suroviny:
- 400g jehněčího masa
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletého česneku
- 1/4 lžičky mleté papriky
- 2 lžíce olivového oleje
- 200g cizrny
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce sezamového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Maso nakrájejte na tenké plátky a dochuťte solí, kmínem, koriandrem, česnekem a paprikou. Nechte odpočinout minimálně 30 minut.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte plátky jehněčího masa dozlatova.
- Mezitím si připravte hummus – v mixéru rozmixujte cizrnu, česnek, citrónovou šťávu, sezamový olej, sůl a pepř. Dochutíte podle chuti.
- Smažené placičky z jehněčího masa podávejte s hummusem a čerstvou zeleninou.




