13. 10. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo tradiční indické kuchyně s receptem na Jemnou kuřecí kormu. Tento pokrm kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s bohatou a krémovou omáčkou plnou exotických koření. Čeká na vás směs kurkumy, koriandru, kardamomu a dalších, které propojí všechny chutě do dokonalé harmonie. Nechte se hýčkat tímto lahodným a jednoduchým jídlem, které zvládne každý. Ideální pro rodinné večeře nebo jako teplé pohostinství pro přátele. Doporučujeme podávat s čerstvě uvařenou rýží nebo naan chlebem. Užijte si každé sousto této lahůdky!
Suroviny
- 500 g kuřecího prsa, nakrájeného na kousky
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 150 ml smetany (nebo kokosového mléka pro lehčí verzi)
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky chilli prášku (volitelně)
- 100 g mletých mandlek nebo hotové mandlové pasty
- Sůl a mletý černý pepř podle chuti
- Olej nebo ghee pro smažení
- Několik lístků čerstvého koriandru pro ozdobu
Postup
- V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej nebo ghee a orestujte cibuli dozlatova.
- Přidejte česnek a zázvor a smažte další 1-2 minuty, dokud nezačnou vonět.
- Přihodte kuřecí kousky a opečte ze všech stran dozlatova.
- Přidávejte postupně koriandr, kurkumu, kmín a chili prášek, dobře zamíchejte a smažte asi 1 minutu, než všechny koření krásně provoní maso.
- Přidejte mleté mandle (nebo mandlovou pastu) a smetanu. Pokud používáte kokosové mléko, můžete ho přidat nyní.
- Ztlumte plamen a nechte směs pomalu dusit pod pokličkou asi 20-25 minut, dokud kuře není měkké a omáčka se nezpustí.
- Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Na závěr přidejte čerstvý koriandr pro čerstvou chuť a barvu.
- Podávejte s rýží nebo naan chlebem.




