13. 12. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Jemné íránské kuře s ořechy
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo íránské kuchyně s naším receptem na jemné íránské kuře s ořechy. Tento jedinečný a aromatický pokrm, plný chutí a textur, je ideální volbou pro speciální příležitosti nebo pohostinnou večeři. Vyzkoušejte tento snadný recept krok za krokem a připravte si chutný a zdravý pokrm obohacený ořechy, které dodají vašemu jídlu nejen výživu, ale i křupavou texturu. Nechte se inspirovat exotickými chutěmi a aroma, které promění vaši kuchyni v íránské bistro!

Suroviny

  • 800 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 2 malé cibule, nakrájené nadrobno
  • 4 stroužky česneku, utřené
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce mletého granátového jablka (nebo granátový sirup)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého skořicovníku
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • Sůl a černý pepř dle chuti
  • Olej pro smažení
  • Voda

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olej a restujte na něm nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte utřený česnek a krátce restujte.
  2. Přimíchejte kuřecí maso a opečte ho ze všech stran, dokud není zcela bílé.
  3. Přidejte kurkumu, skořicovník, zázvor, sůl a pepř. Dobře promíchejte a nechte chvíli smažit, aby se uvolnily chutě koření.
  4. Přidejte rajčatový protlak a mleté ořechy, promíchejte a vařte několik minut. Následně zřeďte menším množstvím vody, aby vznikla šťáva.
  5. Zakryjte a na mírném ohni dusíte kolem 30 minut, dokud kuře není měkké a omáčka dostatečně hustá. Případně přidávejte vodu, pokud by omáčka byla příliš hustá.
  6. Nakonec přidejte mleté granátové jablko, promíchejte a vařte ještě asi 5 minut, aby se chutě spojily.
  7. Podávejte s rýží nebo plochým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *